Loading standard templates in Qnewb 8.4

All Quick 'n Easy Web Builder support issues that are not covered in the forums below.
Post Reply
kgnoble
Posts: 78
Joined: Sun Jan 14, 2018 4:05 pm

Loading standard templates in Qnewb 8.4

Post by kgnoble »

Hi

I am having problems in loading templates into the latest version of Qnewb. These templates loaded quite happily into v.7

Is this a known issue or is it something to do with my installation/OS Linux Mint 20.2

Thanks

Keith
User avatar
Pablo
Site Admin
Posts: 3593
Joined: Mon Feb 13, 2006 7:00 am
Location: Europe
Contact:

Re: Loading standard templates in Qnewb 8.4

Post by Pablo »

There are no known issues with templates, otherwise these issues would have already been fixed.
Can you please be more specific?
Where does it stop working for you?
kgnoble
Posts: 78
Joined: Sun Jan 14, 2018 4:05 pm

Re: Loading standard templates in Qnewb 8.4

Post by kgnoble »

Immediately on loading, the program freezes - no clues as to what might be happening. Strange because my own qwb files load. The only other issue I have is that the software hangs from time to time, randomly, when I am working on a file. I am wondering if the memory I have is breaking down somewhere.

Unless you have any suggestions I think I will need to replace the memory (currently 32Gb)

Apologies for enquiring if the problem is down to my hardware

K
User avatar
Pablo
Site Admin
Posts: 3593
Joined: Mon Feb 13, 2006 7:00 am
Location: Europe
Contact:

Re: Loading standard templates in Qnewb 8.4

Post by Pablo »

Maybe you have enabled 'auto backup'?
In that case, the software may temporarily 'hang' because it is busy backing up the files.

However, this is unrelated to templates not loading.
Maybe you are loading them the wrong way?
https://quickandeasywebbuilder.com/using_templates.html
kgnoble
Posts: 78
Joined: Sun Jan 14, 2018 4:05 pm

Re: Loading standard templates in Qnewb 8.4

Post by kgnoble »

Hi Pablo

Thanks for your reply. Problem solved as far as the template is concerned......must RTFM!

Neither autosave or backup are selected so my original problem continues and I think it must be a hardware problem.

Many thanks again

Keith
kgnoble
Posts: 78
Joined: Sun Jan 14, 2018 4:05 pm

Re: Loading standard templates in Qnewb 8.4

Post by kgnoble »

Final update...

Completely removed old OS and reformatted HDD and reinstalled latest Linux Mint 20.2
Everything works well and I no longer have the machine hanging constantly.
A very happy bunny - thanks for all your help and suggestions

Keith
Post Reply